Herman Wassink

Herman Wassink

Herman Wassink

De kennis waarmee we je adviseren is opgebouwd door studie en ervaring. Vanaf 1996 ben ik, Herman Wassink, werkzaam ik de 'stenen'-branche.

Gegroeid binnen ons familiebedrijf Wassink Bestratingen ben ik de import van natuursteen buitentegels gaan doen. Hiervoor reisden we jaarlijks naar groeves, producenten en leveranciers en internationale beurzen. Deze tegels kochten we in met volle containers en leverden we aan onze klanten en aan de groothandel. Hiervoor stockeerden we grote hoeveelheden tegels in onze voorraadhallen.

Van onze klanten kwam steeds vaker de vraag naar de mogelijkheden om de doorloop van buiten naar binnen met dezelfde natuursteen tegels te maken. Dit was voor ons zeker mogelijk en dus lieten we hetzelfde materiaal ook als binnentegel produceren. Op dat moment vervulden we een groothandelsfunctie voor deze binnentegels.

In 2008 heb ik de keus gemaakt om zelfstandig mijn eigen bedrijf te gaan voeren, enkel gericht op binnentegels. Hiermee is Wassink Vloeren en Tegels ontstaan. In die periode is er al sprake van een verhuizing van het bedrijf van Wassink Bestratingen. Gelukkig heb ik kunnen besluiten om mee te verhuizen naar onze huidige mooie locatie. Mijn zus maakte kort daarna dezelfde keuze.


In maart 2012 hebben we onze nieuwe locatie geopend aan de Stadhoudersmolenweg 198 te Apeldoorn. Op dat moment zijn we met 3 Wassink-bedrijven naast elkaar in een mooie architectonisch constructie van zwart staal en glas. Mijn zus verkoopt hier de ietwat exclusievere merken tuinmeubelen, mijn vader en broer doen de bestratingen en ik houd me volledig bezig met de binnentegels.

Continue heb ik mijn kennis uitgebreid. Eerst ben ik begonnen met het vergaren van kennis over natuursteen: het ontstaan, de verschillende soorten, mogelijkheden, afwerkingen... Later ben ik mij gaan verdiepen over het onderhoud van natuursteen. Dit is een gebied welke niet altijd eenduidig is en waar je je echt in moet 'vastbijten'. Hiervoor heb ik in Duitsland een interne cursus gevolgd bij Finalit. Dit is een gerenommeerd bedrijf welke onderhoudsproducten produceert. 

Vervolgens ben ik mij gaan verdiepen in alle aspecten van de keramische tegel. Dit is een vakgebied welke in eerste instantie, zeker vergeleken met natuursteen, niet zo dynamisch lijkt. Het tegendeel is echter waar gebleken, voor mij. Het is een zeer innovatieve wereld welke jaarlijks met nieuwe uitingen en trends probeert te komen. deze worden in eerste instantie voornamelijk op de grote beurzen in Italië gepresenteerd. Denk maar eens aan van die bijzonder mozaieken waar zowel natuursteen, glas als keramiek worden gecombineerd. Er zijn zelfs tegels waarbij goud en zilver in de glazuurlaag is verwerkt